Underhållning

  Har inte skrivit sedan Nationaldagen. Kanske har det, i mitt tycke, inte funnits anledning. Kanske är suget tillbaka.

  Jag försöker skriva underhållande och tänkvärt på ett sätt som kräver lite engagemang från dig/läsaren. För det är så jag tycker det ska fungera. Någon har sagt att min blogg är svår att förstå. Förlåt för att jag inte berättar om mina shoppingturer... Kanske borde jag presentera dagens outfit lite oftare. Nej, jag ser inte hur det skulle kunna vara av intresse.

  Jag fick tips om att jag kunde tjäna pengar på att blogga. Bra tänkte fattiga jag först. Men så förstod jag att det såklart måste innebära en motprestation. Det var såklart så. Nej, jag vill inte ha reklam här. Det förstör intrycket och det stilrena (enkla). Reklam är alltid fel väg att sälja något. Jag är starkt troende på att när man sätter det kommersiella framför det kvalitativa så har man "bajsat på egen trapp". Eller som teaterteoretikern André Antoine sa i slutet av 1700-talet: "För en skådespelare är yrket konstens fiende." Jag vill påstå att det går igen i allt konstnärligt skapande. I allt skapande som har ett inehåll mer än en yta.

  Nej, min blogg är kanske inget konstnärligt verk... och jag är inte sinnessjuk.
Jag vet att jag inte kan få er medborgare att sluta konsumera kommersiell skräpunderhållning. Lättillgängligt och gott. Nära, billigt och på bästa sändningstid. Så länge det konsumeras så kommer det finnas. Milliarder flugor kan inte ha fel, ät bajs.
  Jag kan inte förändra världen, men det kan du.

Nu lämnar jag er med en länk till veckans bästa tidningsartikel (från min älskade hemkommun Boxholm):
http://www.corren.se/ostergotland/boxholm/?articleId=4993046&date=&menuids=


RSS 2.0