Förnekelse

  Jag är besviken på människors världsbild. Besviken på människors förhoppningar. Besviken på hur människor tror det ska vara. Besviken på sagoberättarna som indoktrinerar drömmen om ett prinsessliv.

 
Med fel strävan och fel uppfattning om meningen med tillvaron så är det lätt att bli sviken och besviken. Vad är rätt? Vad är fel. Mot mig, mot samhället, mot naturen? Ska jag svika mig själv för att skona någon annan?

  Blir det mycket frågor nu igen? Ja. Och där var en till. Jag tänker. Därför blir det så. Jag tänker och ifrågasätter. Det tycker jag att man ska göra. Allt är inte så självklart som det kan tyckas. Samhället är skapat av människan. Staden, lagen, normen, familjelivet, bilden av framgång och lycka... Allt är skapat av människan. Skapat utifrån logik.

  Men människan är skapad av naturen. Människan är en del av något naturligt... och i naturen råder en annan logik. En logik vi förskjutit och förnekat i jakten på rättvisa. Men naturen är inte rättvis. Naturen kompromissar inte. Naturen är inte jämnställd. Den tar och ger precis som den vill.

  Låter jag deppig? Inte alls. Jag bara säger det uppenbara. Kom inte och gnäll om du inte förstår. Kom inte och gråt hos mig för att livet inte är som i sagornas värld. Jag har varnat dig. Sluta hoppas så slipper du bli besviken.

  Ha en bra dag. :)

Dax

  Det har varit paus ett tag. Jag har inte haft tid helt enkelt. Men nu har premiären varit och jag kan landa en aning. Jag skulle kunna berätta om den och hur det har varit i mitt liv den senaste tiden... men det här är ingen sådan blogg.

 
Om jag ska debattera något... eller skriva om något som hänt senaste tiden så... Ja det är svårt att välja något. Något som inte blivit uttjatat redan. Något som inte känns oviktigt. Något som inte betyder något utanför mediahypen. Och här blir det svårt. Om jag ger exempel på vad jag menar så ger jag också dessa händelser eller personer ytterligare uppmärksamhet... och det tänker jag inte göra. Ni får helt enkelt göra som man gjorde förr. Tänk själv och fatta vad jag menar.

  Jag gnäller ofta på att det tänks för lite. Och jag generaliserar hela tiden. Det blir tydligare, enklare och mer överskådligt då. Och om någon tar illa upp så har jag fått reaktion.

  Orkar inte blogga mer... träffa mig IRL istället.

RSS 2.0